Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Kacsamell, málnás vörösbor mártásban recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: farsang, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» 4 db fél kacsamell
» 2 gerezd fokhagyma
» 3 ek balzsamecet
» 2 ek barna cukor
» 1 dl vörösbor
» 2 dl málna (fagyasztott)
» 3 ek vaj
» só
» bors
» olivaolaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A kacsamellről eltávolítjuk a csontot és a bőrt, csak a színhúst használjuk fel. A mellet sózzuk, borsozzuk. Egy nagy serpenyőben olívaolajon a hús vastagságától függően 4-6 percig sütjük az egyik oldalát. A sütési időt variálhatjuk annak megfelelően, hogy ki mennyire szereti átsütve, de vigyázzunk, mert ha túlsütjük kemény lesz a kacsa.

Megfordítjuk a húst, és egyidejűleg 2 gerezd apróra vágott fokhagymát teszünk a serpenyőbe, majd meglocsoljuk a balzsamecettel és hozzáadjuk a barna cukrot. Fakanállal jól elkeverjük. 2-3 perc múlva hozzáadjuk a vörösbort és a málnát is. Pár percig kevergetjük, főzzük, hogy az ízek összeérjenek.

A kacsamellet tálba szedjük, és a mártásba vajat teszünk. Ekkor elzárjuk a tüzet, és szépen elkeverjük a vajat. Sózzuk, borsozzuk.

A húst szeleteljük, és tálaláskor a mártást rálocsoljuk.
Megjegyzés / tipp:

Nagyon finom főétel, nem csak farsangra.
1 komment 5 ember kedveli isti53
2012.01.11 07:36
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
nooofeneee 2012.01.11. 10:30 (#1)
A málnát én becsipegetem a bort meg a kedvesem.
Címkék
kacsamellről eltávolítjuk, színhúst használjuk, mellet sózzuk, nagy serpenyőben, egyik oldalát, sütési időt, barna cukrot, ízek összeérjenek, kacsamellet tálba, mártásba vajat, húst szeleteljük, mártást rálocsoljuk, balzsamecettel, vastagságától, eltávolítjuk, variálhatjuk, meglocsoljuk, összeérjenek, kacsamellről, Megfordítjuk, megfelelően, olívaolajon, serpenyőben, kevergetjük, kacsamellet, rálocsoljuk, szeleteljük, fagyasztott, egyidejűleg, balzsamecet, hozzáadjuk, serpenyőbe, Fakanállal, vigyázzunk, hozzáadjuk, tálaláskor, elkeverjük, használjuk, kacsamell, gerezd fokhagyma, balzsamecet, barna cukor, vörösbor, málna fagyasztott, bors, olivaolaj,
Bécsi barack lepény
0 komment 1 ember kedveli
Empanada
0 komment 2 ember kedveli
Tojás fészekben
0 komment 1 ember kedveli
Sport szelet
0 komment 5 ember kedveli
Lencsesaláta
0 komment 4 ember kedveli
Zöldbableves
0 komment 2 ember kedveli
Mákos stíriai metélt...
0 komment 10 ember kedveli
Zöldséges ragu bográcsban.
0 komment 6 ember kedveli
Sült tökös bejgli
0 komment 6 ember kedveli
Csirke brassói
0 komment 1 ember kedveli
Szórt, töltött kiflik
0 komment 5 ember kedveli
Kovász
1 komment 19 ember kedveli
Kuglóf-ahogy én csinálom-
0 komment 21 ember kedveli
Trüffeltorta...
0 komment 22 ember kedveli
Pizza-csiga
0 komment 6 ember kedveli
Borzaska
0 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.